6) Richard Attenborough (1923-2014)

V roce 2014 zemřel Sir Richard Attenborough, bratr britského herce a filmového režiséra a přírodovědce Davida Attenborougha. Richard Attenborough studoval herectví na Královské akademii dramatických umění v Londýně a byl jedním z nejslavnějších herců v Británii, než se stal úspěšným režisérem.

7) Chris Penn (1965-2006)

24. ledna 2006, ve věku čtyřiceti let, byl nalezen mrtvý ve svém kondominiu v Santa Monice. Přestože herec v minulosti užil několik léků, podle vyšetření koronera byla hlavní příčinou smrti „nespecifikovaná srdeční choroba“. K tragédii mohlo přispět kombinované užívání prometazinu a kodeinu a také zvětšení srdce s nadváhou. Studie prokázala zvýšenou hladinu kodeinu a draslíku, morfinu a marihuany v Pennově krvi. Jeho bratr Sean Penn řekl, že jeho mladší bratr žil v první řadě sebedestruktivním životním stylem.

8) Richard Griffith (1947-2013)

Ve věku 65 let zemřel anglický herec Richard Griffiths na komplikace po operaci srdce. Griffiths byl široké veřejnosti znám především z role Vernona Dursleyho, strýčka Harryho Pottera ve filmech o Harrym Potterovi. Ve svém dalším nejslavnějším filmu si také zahrál strýce: ve filmu  What Two (Withnail & I) byl hlavním hrdinou gay strýc jménem Monty, který se pokusil o Withnailova nejlepšího přítele.

9) Natasha Richardson (1963-2009)

Natasha Richardson, manželka Liama ​​Neesona , je členkou známé herecké rodiny, její matka je multifilmová a mnoha cenami ověnčená Vanessa Redgrave a její otec je Tony Richardson, režisér a producent. Její sestra, Joely Richardson, je také herečka. Matka a dcera si spolu zahrály v maďarském filmu Večer Lajose Koltaie . Richardsonova smrt byla způsobena zraněním, které utrpěl při nehodě na lyžích.

10) Bob Hoskins (1942-2014)

Herec Bob Hoskins zemřel na zápal plic ve věku 71 let. Naposledy jsme ji viděli v roce 2012 ve filmu Sněhurka a lovec, poté odešla z natáčení, protože měla Parkinsonovu chorobu. Více než třicet let hraje v hollywoodských filmech, mezi jeho nejznámější filmy patří Králík Roger v marinádě, Mořské panny, Nixon, Klub gangsterů a Feliciina cesta.

Zdroj:toppont.hu