Jeho rodiče doufali, že změna prostředí mu jen prospěje. Chlapec ale potřeboval pomoc odborníka. Té se mu ale nedostalo a 27. dubna ukončil svůj život skokem pod vlak.

Jeho matka napsala po jeho smrti dopis, který pomůže jiným lidem bojovat proti šikaně:

„27. dubna 2016 si náš milovaný syn vzal život. Bylo mu teprve 17 let. Udělal to proto, že už neviděl žádné jiné řešení. Jeho sebeúcta byla během několik let trvající šikany zničená.

Začalo to tím, že nezapadl do kolektivu. Pak ho začali šikanovat i na internetu. Lidé, kteří Felixe neznali, měli tu drzost ho urážet a shazovat strašným způsobem. Neměl žádné kamarády, každý se přece bál přiblížit k nejnenáviděnějšímu chlapci na škole.

Škola pro něho představovala strašlivá muka. Nakonec jsme ho zapsali na jinou, byl však velmi skeptický. Už tehdy měl pocit, že je k ničemu a my jsme mu nedokázali pomoct.

Zdálo se, že si ve škole našel nové přátele, učitele ho chválili. Byli jsme šťastni, ale… předchozí negativní zkušenosti ho zasáhly natolik, že tu změnu nebyl schopen uvidět. Nedokázal pochopit, kolik lidí ho opravdu miluje a je pro ně důležitý.“

„Nepíšu to proto, abych vzbudila lítost. Je mnoho takových dětí, jako byl i Felix a musíme si uvědomit, v jak krutém světě žijeme. Některé děti si neuvědomují, že to, co napíšou na internetu, může někomu velmi ublížit. Že to někomu může zcela zničit život. Jejich slova připravila mého syna o život.

Pokračování na další straně