3. Na toaletě sedíte příliš dlouho

Někteří lidé rádi využívají čas na toaletě na čtení knihy nebo kontrolu sociálních sítí v telefonu. Dlouhé sezení na keramickém trůnu však vašemu tělu neprospívá. Poloha, ve které jste, totiž vytváří velký tlak na žíly v konečníku, což může způsobit hemoroidy. Nejčastějším příznakem hemoroidů je krvácení z konečníku, ale kolem rektální oblasti se může objevit svědění nebo nepohodlí.

4. I mýdlo třeba umýt

Podle amerického Centra kontroly chorob a prevence (CDC) dokáží patogeny přežít na povrchu mýdla po tom, co si jím umyjete ruce. Přestože není velká šance, že se tyto bakterie přenesou zpět na ruce, mýdlo vždy po použití opláchněte pod tekoucí vodou.

5. Zubní kartáček držíte příliš blízko toalety

Jak jsme již zmínili, po každém spláchnutí se do vzduchu dostávají částečky moči a fekálií, proto není dobrý nápad nechávat svou kartáček jen tak na umyvadle. Pokud máte možnost, odložte ho do zavírací skříňky, aby nebyl vystaven zbytečné špíně.

6. Nemyjete si ruce po použití toalety

Všechny nečistoty a bakterie, které se na vaše ruce dostanou během využívání toalety, byste z nich měli smýt hned potom. Pokud tak neděláte, kontaminují všechno, čeho se dotknete a může se snadno stát, že si přivodíte nepříjemné onemocnění.

7. Ruce si nemyjete dostatečně dlouho

Podle CDC stačí dvacet sekund, abyste si ruce umyli dostatečně. Až 95 procent lidí si je však podle Michiganské státní univerzity nemyje dostatečně dlouho na to, aby zničili všechny bakterie. Průměrná doba mytí rukou účastníků studie byla jen šest sekund. Pokud nevíte odhadnout čas, zkuste si zazpívat píseň Hodně štěstí dvakrát za sebou a velmi rychle si zvyknete.

8. Nepoužíváte kondicionér

Kondicionér už dávno není jen ženskou záležitostí. Pokud chcete mít zdravou pokožku hlavy, měli byste jej používat bez ohledu na pohlaví.

9. Nesmýváte dostatečně

Bez šamponu a mýdla by sprcha zřejmě nebyla tak příjemná. Než z ní vyjdete byste si ale měli dát dobrý pozor na to, zda jste všechny produkty, které jste použili, i důkladně smyly. Zbytky šamponu a sprchového gelu vám totiž mohou ucpat póry a způsobit akné například na zádech.

Zdroj:Pluska.sk