Tento příběh také začal jako ostatní návštěvy lékaře. 16letý Mitchell se cítil docela depresivně a požádal svého otce, aby ho vzal k lékaři.

Po vyšetření u lékaře došel k šokujícímu výsledku. Dvě třetiny plic dívky byly pokryty rakovinným bujením a jedna polovina jejích plic již zkolabovala.

Šokující zpráva postavila život rodiny na vrchol. Po diagnóze otec s dcerou potichu tlačili jídlo na talíř v nemocniční jídelně s vědomím, že v příštích týdnech, měsících a letech zde budou jíst i nadále.

Nějak jsme si ale museli promluvit o tom, co se stalo, co se stane teď a co bude dál… Táta koupil dvě pera v nedalekém indickém obchodě, jedno dal dceři, druhé si nechal.

Během oběda se o tom hodně mluvilo. O odvaze, o tom, co symbolizuje pero, o lásce, o nemoci. Ale hlavně o odvaze. Plakali jeden druhému v náručí a slíbili si, že ať se stane cokoliv, zůstanou stateční.

V následujících letech byl otec Tom se svou dcerou každou volnou minutu, zatímco on bojoval s nemocí, bral léky, dostával radiační léčbu a transfuzi krve. Krátce po chemoterapii začalo dívce srdce kolabovat. Ale zůstal statečný a pokračoval v boji.

Pokračování na další straně