Nové technologie dnes rychle pronikají do všech oblastí našeho života. Za posledních deset až patnáct let se stalo možné a přístupné všem, které dříve bylo možné vidět pouze při sledování fantastických filmů. 

Postupně, po malých, ale sebevědomých krocích, se přibližujeme tomu, co je základem zápletky kultovního filmu „Terminátor“ – tedy možnosti kybernizace živého organismu. Ano, úspěchy na této cestě jsou stále poměrně skromné, ale jsou.

V posledních několika letech začali lidé aktivně hovořit o „čipování“ lidí. Tedy o implantaci (obvykle do paže) podkožního elektronického čipu, který je schopen vykonávat širokou škálu funkcí. 

Může sloužit jako kreditní karta, sloužit jako průkaz totožnosti – a přestože může sloužit jako karta pro cestu do metra, lze na ni zaznamenávat informace pro různé účely. Implantaci mikroobvodu pod kůži lze jen stěží nazvat operací – je to rychlý a bezbolestný zákrok. Rozměry elektronického zařízení jsou extrémně malé.

Tato myšlenka inspirovala vedení belgické společnosti Newfusion, která se rozhodla podrobit tomuto postupu všechny své zaměstnance. 

Pokračování na další straně