Statečné mladé herečce a zpěvačce ani taková diagnóza však nezabránila v tom, aby přestala hrát a koncertovat. Anička se kvůli nemoci nehodlá zhroutit, věří, že se na ni přišlo včas: „Mám teď za sebou první chemoterapie a před sebou další. A nevím, co a jak bude dál, a ani nechci říkat, co mě dál čeká. V tom mají jasno doktoři. a já si říkám, že se vždy může cokoli změnit (k lepšímu samozřejmě). Vše normálně zvládám a svět se nehroutí. Jak říká jeden můj dobrý přítel .. Hlavní je, se z toho nepo 🙂


Její nemoc ale velmi vyděsila její mámu Dádu Patrasová. Anička totiž už před lety nějaké zdravotní problémy měla, ale tehdy to bylo nezhoubné. Nyní už musela podstoupit chemoterapie, nejprve první cyklus a teď už druhý av dubnu ji pak čeká operace. A protože jí začaly padat vlasy, raději si je nechala ostříhat a na sociální síť zavěsila fotku, kde má už oholenou hlavu.

Kvůli vlasům Anička zažila největší peklo. V době, kdy začala brát první chemoterapii, natáčela českou verzi Ordinace v Růžové zahradě. Paní doktorka jí řekla, že do dvou týdnů její vypadají vlasy. Anička však kvůli natáčení potřebovala mít ještě svůj klasický blond účes, ale vlasy jí postupně řídly, tak si z nich udělala menší drdůlkům. Když Ordinaci dokrútili, a ona se pak druhý den ráno probudila a rukou si prohrábla vlasy, zůstal jí v ní celý chomáč. Bylo to peklo, a tak si vlasy raději zcela oholila.

Pokračování na další straně…