postup přípravy


1 . krok
Nejdříve si vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem do pěny..potom k nim přimícháme kakao s moukou a s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílku ..Cesto vylijeme na plech vyložený s pečícím papírem a pečeme předehřáté troubě na 180 ° C 16 – 20 minut..Potom překlopíme po upečení opatrně odstraníme pečící papír a těsto navineme na váleček a necháme vychladnout.

2 . krok
Vyšleháme si vejce v mléce přidáme pudinkový prášek a na mírném plameni nebo ve vodní lázni uvaříme hustý krém.. Ten necháme zcela vychladnout..Vyšleháme máslo s práškovým a vanilkovým cukrem do pěny, pak přidáme vychladlý pudink a ušleháme nadýchaný máslový krém..Krém rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakao.

3 . krok
Piškot rozvineme a natřeme nejdříve bledým krémem, na něj natřeme kakaový krém..Potom uložíme celý zavineme napevno.Roládu zabalíme do alobalu a dáme do lednice pořádně zatuhnout .2 – 3 hodiny.

4 . krok
Po vychladnutí zatuhnutí přelijeme čokoládovou polevou a dáme opět zchladit dokud čokoláda neztuhne … Pak nakrájíme na porce

Zdroj: mesterszakacs.hu