POSTUP:

Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Připravené těsto navrstvíme na větší plech vyložený papírem na pečení a upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 20 minut.Po upečení necháme na mřížce vychladnout.


Krém:
Všechny suroviny kromě másla, vanilky a šlehačky smícháme v hrnci a uvaříme hustý „pudink“. Hustý „pudink“ odstavíme a do horkého přidáme máslo a vanilkový cukr. Mícháním máslo a cukr rozpustíme. Míchala jsem klasickým mixérem a měla jsem krém krásně hladký. Necháme vychladnout.

Na závěr vyšleháme smetanu do tuhé šlehačky a jemně (už jen metličkou) zapracujeme do „pudinku“. Připravený krém rozdělíme na polovinu.

Jednu část naneseme na těsto (kraje jsme odřízli), na krém rozdrtíme odříznuté kraje a znova navrstvíme krém. Pěkně uhladíme a odložíme do chladničky ztuhnout.

Když máme krém pořádně zatuhlý, vrch polijeme čokoládovou polevou – smetanu ohřejeme a přidáme na kousky nalámanou čokoládu. Mícháním ji rozpustíme.

Zdroj:1kretsepty.com