v apartmánu Brajana Chlebowski vypukl požár. Plamen si jako první všiml 7-letý chlapec. V ten den byl doma s otcem, který měl cukrovku. Zpočátku se předpokládalo, že Brajanov otec omdlel, a proto nevnímal oheň. Vyšetřování prokurátora však ukázalo, že muž poslal svého syna do postele a doma uspořádal alkoholický večer. Také způsobil požár, protože hodil cigaretu do odpadu.

Screenshot_43

Když se Brajan probudil, v bytě byl kouř. Aniž dlouho premášľal, chlapec vytočil číslo hasičského sboru a informoval ho, co se stalo. Nahrání hovoru až do dneška je na YouTube.

– Náš byt hoří! – křičí dítě.

– Kde? – požádá oheň

– Pojďte sem!

– Kde? Zadejte adresu!

– Náš dům je v plamenech! (…) – v tomto okamžiku Brajan začíná kašlat a sluchátko přebírá jeho otec. Jeho hlas je nesrozumitelný, dusí se a přesvědčuje, že situace je pod kontrolou. Dispečer nevěří a ptá se na adresu, kterou mu konečně dává. O chvíli se na místě objeví hasiči.

Když vstoupili hasiči, Brajana otec ležel na chodbě u dveří a dítě v zadní části bytu. O tři dny později Brajan zemřel na otravu oxidem uhelnatým. Po jeho smrti byly jeho orgány přesunuty na transplantaci. Díky tomu Brajan zachránil životy jiných lidí. Jeho ledviny a játra se dostali do tří vážně nemocných pacientů.

Na pohřeb chlapce přišly davy lidí. Malý hrdina byl pohřben s největšími vyznamenáními – Hasiči na saténovém polštáři nesly medaili za odvahu od prezidenta.

Zdroj.Fakt