Asteroid se k Zemi přiblíží 13. září
Odborníci z The Sky vysvětlili, jak přesně k události došlo. Podle citovaných zdrojů oběhne asteroid kolem Slunce za 1023 dní. Zároveň se během této doby asteroid vzdaluje od Slunce.

Pokud jde o vzdálenost asteroidu od Země, je to aktuálně 51,63 milionů kilometrů. Odborníci také vysvětlili, že světlo potřebuje pouze dvě minuty a asi 52 sekund, než se dostane k asteroidu a dosáhne Země.

„Tento blízkozemní objekt patří skupině Apollo.“ Kolem Slunce oběhne za 1023 dní. Během této doby se asteroid od Slunce vzdálí na maximální vzdálenost 456 milionů kilometrů a přiblíží se k němu na minimální vzdálenost 139 milionů kilometrů.

Jak daleko je asteroid od Země právě teď?
Vzdálenost asteroidu 2008 RW od Země je v současnosti 51,63 milionů kilometrů, což odpovídá 0,35 AU. Světlu trvá cesta z asteroidu 2008 RW k nám dvě minuty a 52 sekund,“ uvedli experti The Sky.

Zmiňujeme skutečnost, že k podobné události došlo před téměř deseti lety. V roce 2013 prošel Ruskem poslední masivní asteroid. Daily Star píše, že naštěstí nedopadla na zem, ale rozpadla se jen 20 kilometrů nad zemí, a předešla tak možné tragédii.