V chladném vzduchu se do této oblasti od západu přes víkend přesune tlaková výše. Ta podle meteorologů zapříčiní další ubývání oblačnosti a zvýraznění nočních mrazů. “S vysokou pravděpodobností bude mrznout na celém území, přičemž v dolinách může být ojediněle až kolem -10 ° C,” varoval ČHMÚ. Tato situace však nepotrvá dlouho a už začátkem příštího týdne se znovu oteplí.

Sobota
Od západu bude nad naše území zasahovat v chladném vzduchu tlaková výše se středem nad alpskou oblastí. Bude jasno až polojasno. V noci a zrána se ojediněle vyskytne mlha. Nejnižší noční teplota dosáhne -1 až -6, v údolích ojediněle kolem -8 stupňů.

Maximální denní teplota se vystoupí na 2 až 7 stupňů. Na Oravě a pod Tatrami však bude o něco chladnější, ČHMÚ předpokládá, že denní teplota se zde bude pohybovat kolem nuly. Zafouká slabý, zpočátku místy severozápadní až severní vítr rychlostí 5 až 25 km / h.

Jak se v Google+ zbavit automatických zásahů do fotografií - Lupa.cz

Neděle
Střed tlakové výše se přesune nad Balkán a po jejím severním okraji přejde od západu přes naši oblast teplý front spojený s hlubokou tlakovou níží se středem nad Norským mořem.

Opět se očekává polojasné až oblačné počasí. V nižších polohách v noci a dopoledne bude ojediněle zataženo s nízkou oblačností nebo mlha. Na severu se mohou objevit i slabé srážky.

Nejnižší noční teplota klesne na -1 až -6, v dolinách ojediněle na zhruba -8 stupňů. Nejvyšší denní teplota dovrší 3 až 8 stupňů. Na krajním severovýchodě bude chladnější.

Foukat bude slabý, přes den místy – zejména na severu a východě – jižní až jihozápadní vítr rychlostí 10 až 25 km / h.

Hrozí nebezpečí omrznutí a prochladnutí nechráněných částí těla, takže se pořádně oblečte. Pobyt venku by měli omezit malé děti, nemocní lidé a senioři.

snezi-vsade – Homeform

Zdroj:baxterz