Todd připustil, že mu trvalo několik měsíců, než si našel čas na poslech příběhu svého syna. Colton řekl, že první osobou, kterou potkal v nebi, byl sám Ježíš Kristus, oblečený v bílé tunice, opásaný fialovou šerpou.

Chlapec viděl stopy na Ježíši. Todd si myslel, že jeho syn mluví o barevných výtiscích, a požádal ho, aby objasnil svou odpověď. Colton mluvil o červených značkách na dlaních.

Po dalších několika měsících chlapec řekl Toddu o svém pradědečkovi jménem Pop. Colton měl svého praděda opravdu rád.

Chlapec otci připomněl různé věci, které dělal se svým dědečkem. Todd se zeptal svého syna, jak to všechno věděl, na což odpověděl: „Pradědeček mi všechno řekl sám.“

Todd však svému synovi nevěřil a ukázal mu fotografii svého praděda a chlapec ho poznal jako toho, s nímž mluvil.

Soňa měla podobný rozhovor se svým synem, když jí řekl, že kromě staršího má ještě jednu sestru. Sonya byla ve skutečnosti těhotná s dívkou, ale potratila, o čemž se Coltonovi samozřejmě nikdy neřeklo.

Chlapec nejen popsal, jak vypadá jeho nenarozená sestra, ale dokonce od ní sdělil zprávu své matce. „Jen čeká, až se k ní připojíme v nebi,“ řekl.

Colton řekl, že mu Ježíš řekl, aby se vrátil. Chlapec se přiznal svému otci, že se vůbec nechtěl vrátit.

Ježíš však pokračoval, že musí splnit modlitbu svého otce. „Pamatuji si tu modlitbu.“ Ta neuctivá, nepodstatná, rozzlobená modlitba, “vzpomíná Todd. – „Odpovídá i na takové modlitby?“

Colton říká: „Ráj je skutečný a budete ho milovat.“ Při vzpomínce na svou vizi chlapec říká, že každý v ráji měl křídla, potkal anděly a koně namalovaného v barvách duhy.

V roce 2010 vydal Todd knihu Nebe je skutečné! (Nebe je skutečné). To bylo co-psaný s Lynn Vincent, mluvčí Sarah Palin.

Kniha byla více než rok na seznamu bestsellerů v New York Time. V dubnu 2014 byl na základě knihy natočen film stejného jména za účasti Grega Kinnear a Margot Martindale.

Mnoho lidí, včetně křesťanů, však zpochybňuje realitu toho, co říkali Todd a Colton. Nejprve chlapec nezažil klinickou smrt.

Jeho otec je farář, což znamená, že dítě si od raného věku utvořilo představu o křesťanském ráji. Todd navíc používá příklad svého syna, aby kázal lásku k Ježíši jako jediný způsob, jak být spasen v nebi.

Křesťané však tvoří pouze 31% světové populace. Todd ve své knize připouští, že jeho syn nezemřel, ale vysvětluje svůj neobvyklý duchovní zážitek tím, že Bible popisuje případy, kdy byl živý odvezen do nebe.

V knize Todd píše, že Colton popsal Ježíše jako bělocha s modrýma očima. Pokud se však podíváme na historické prameny, můžeme zjistit, že Ježíš byl středomořský Žid, nikoli Evropan.

Dr. David Kyle Johnson, profesor na King’s College v Pensylvánii, věří, že mozek je velmi flexibilní orgán, jeho struktury se mohou dramaticky měnit, což vede k bizarním obrazům, které vnímáme jako realitu.

„Stejně jako vyprávěný příběh je neustále aktualizován novými detaily, naše paměť nám dává nové podrobnosti pokaždé, když se snažíme něco si zapamatovat,“ říká Dr. Johnson. Věda však ještě musí přijít na to, co člověk zažívá, když se blíží hranici, která odděluje život od smrti.

Přeživší téměř na smrt si vzpomínají na zážitek mimo tělo. Říkají lékařům, že viděli a slyšeli, co se děje v místnosti, tyčící se ze stropu.

Dr. Johnson říká, že musíme vzít Coltonův příběh opatrně. Když mu byla operace, byly mu jen 3 roky, byl pod vlivem anestézie a trvalo několik měsíců, než chlapec začal mluvit o tom, co se mu stalo.

Dr. Johnson říká, že existuje věrohodnější vysvětlení toho, co si Colton myslí, že se mu stalo: „Chlapec měl během anestezie sen, který nejprve zapomněl (jak se u snů často stává), ale pak si vzpomněl. A zápletka snu se významně vyvinula ve srovnání s tím, o čem Colton skutečně snil, pod vlivem mnoha hodin řízených vzpomínek, otázek rodičů a novinářů. “

Zdroj:akcenty.com.ua