2. Konzumace kořeněných potravin

„Některé potraviny mohou mít vliv na vaginální vůni a chuť,“ apeluje praktická lékařka z amerického Marylandu Kathryn Boling, podle které například extra kořeněné dobroty, jako jsou například chilli papričky jalapeño, mohou způsobit plynatost a nadýmání, které prostě nelze přehlédnout ani ignorovat. „Horší je možná i to, když vám zbytky nějakých ostřejších potravin uvíznou za nehty, v ústech nebo na rukou. V kontaktu s genitáliemi to není příjemný zážitek,“ varuje Kathryn Boling.

3. Příliš mnoho alkoholu

Alkohol může milence dostat do té správné mazlivé nálady, ale pokud se to s ním přežene, otupuje smysly, a co víc, negativně ovlivňuje vyvrcholení. „Vzhledem k tomu, že se jedná o známou látku způsobující i deprese, může být vaše schopnost prožívat orgasmus skutečně snížena,“ podotýká Nicole E. Williams, jejíž slova potvrzuje i jistá studie Veřejné vysoké školy v St. Louis v Missouri (University of Missouri-St. Louis). Podle tamních vědců mívá 11 procent konzumentů alkoholu problémy s cestou na milostný vrchol.

4. Použití zubního kartáčku

Zní to divně, ale pomocí zubního kartáčku a alkoholových ústních vod se stáváte více náchylní k sexuálně přenosným onemocněním. „Kartáček může poranit dásně a drsné ústní vody na bázi alkoholu zase dráždí sliznici, která, pokud je její schopnost snížena, představuje vstupní bránu pro vstup infekce,“ říká kalifornská dermatoložka Tsippora Shainhouse. Není tedy moudré provést ústní hygienu a následně praktikovat orální sex. Mírně rizikové je také čištění zubů až nejméně dvě hodiny po orálním sexu, neboť opět platí, že se kartáčkem dají přivodit krvácející ranky, tedy pozvánky nezvaným návštěvníkům.

5. Holení

Pokud patříte k těm, kdo před sexem vyznává hladký klín, zadržte. „Holení naruší horní vrstvu pokožky, čímž se dané oblasti stávají citlivější. Podráždí se i folikuly, což způsobuje vyrážku a drobné škrábance, které pleť zanechávají otevřenou vůči potenciálním infekcím, jako je například herpes a virus HPV. Proto doporučuji holit se den předem a nechat pokožce čas na zotavení,“ ještě apeluje Tsippora Shainhouse. A jak je to s občerstvením u sexu?

Zdroj:Postřeh