Umělé srdce váží téměř kilogram, má membránově oddělenou komoru, jednu pro hydraulickou tekutinu a jednu pro krev. Cévní část membrány je vyrobena z tkáně ze srdce krávy, stejně jako srdeční chlopně. Motorová pumpa přivádí hydraulickou kapalinu dovnitř a ven z komor a tato tekutina pohybuje membránou, aby mohla proudit krev.

Vestavěné senzory automaticky přizpůsobí průtok krve potřebám člověka, kdykoli se pohyb například pohne, průtok krve se zvýší. Srdce Carmat je označováno jako „nová generace“: to, co jej odlišuje od umělého srdce vyráběného americkou společností SynCardia, je to, že jde o zařízení s pevnou frekvencí, tj. Údery za minutu zůstávají nezměněny, bez ohledu na aktivitu pacienta.

Zařízení váží 900 gramů (zhruba trojnásobek hmotnosti průměrného lidského srdce). Externí konfigurace je o něco komplikovanější, protože pacientovi trvá cca. Musíte si přinést 4 kilogramy vybavení, včetně ovladače, pytle s tekutinou a dvou baterií. V případě pacienta z vévodské nemocnice je umělé srdce vzdáleně připojeno k nemocničnímu systému, který mohou lékaři sledovat.

Jen pár dní po transplantaci USA se v italské Neapoli uskutečnila podobná událost, která zahájila první komerční prodej srdce Carmat. Druhý zásah byl plánován předem. V budoucnu budou umělá srdce používána buď jako náhrada, zatímco pacienti čekají na to pravé, nebo jako dlouhodobé řešení.

Zdroj.youtube