Zastánci holení svorně tvrdí, že chloupky na těle a konkrétně v intimní oblasti nemají žádnou důležitou funkci. Pokožka bez chlupů se méně snadno zapaří, odvádění potu je snazší. Moč nemá u žen šanci zachytávat se na chloupcích a výhody při menstruaci jsou nevyčíslitelné. Mnoho žen také tvrdí, že se po úplně prvním holení cítily více sexy, takže důvody pro holení nebudou ležet jen v oblasti hygienické.

A co vábení samečků?

Zajímavá je však otázka pachových žláz, jejich vysoká koncentrace je v oblasti třísel. Uvolněné feromony však holením utlumujeme, pachové látky se nemají kde zachytit. A na základě feromonů si vybíráme toho správného partnera.

Dáváme však feromonům ještě nějakou šanci i dnes, když mají tisíce lidí problém najít si vůbec nějakého partnera, natož toho pravého?

Problémem ovšem je, pokud se na holení partneři neshodnou. Spousta mužů i dnes tvrdí, že vyholená žena vypadá jako dítě nebo malá holčička a neuspěje u nich ani čárka nebo jiný tvar. Z neupravené ženy jde prý cítit zemitost, živočišnost a opravdová ženskost.

Pokračování na další straně