– Od půlnoci do půlnoci platí uzamčení pro všechny – se všemi výjimkami, které jsou známé z předchozích omezení výjezdů. Kromě obvyklých výjimek, jako jsou obchody s potravinami, lékárny a drogerie, jsou zavřeni prodejci a restaurace. Uzamčení by mělo být vyhodnoceno po deseti dnech, nejméně však po dobu 20 dnů. Opatření musí podle plánu automaticky skončit nejpozději do 12. prosince. Následuje uzamčení pro neočkované osoby , které je v současnosti stále v platnosti.

– Ve školách existuje „prezenční výuka pro všechny, kteří to potřebují“. Existuje požadavek na masku. Rodičům se však doporučuje, aby pokud možno nechali své děti doma. „Školy poskytují vzdělávací balíčky a pečují o tyto děti,“ uvádí vládní list. Jak dodal spolkový kancléř Schallenberg, bylo odsouhlaseno „doporučení pro dálkové studium“: „Existují hodiny ve třídě, ale rodiče mohou vzít své děti ven“ – a vláda apeluje na ty rodiče, kteří mohou nechat své děti doma. také dělat.

– Třetí očkovací dávka je možná od čtyř měsíců (u mRNA vakcín), doporučená pro vektorové vakcíny. Nejpozději od února bude platit nový termín pro Green Pass: Třetí steh je pak vyžadován nejpozději po sedmi měsících.

– Bod, který asi vzbudí největší rozruch: „Zahájení legislativního řízení (včetně posudkového) k zavedení obecného povinného očkování . V platnost by měla vstoupit nejpozději v únoru. Podrobnosti k tomu, tedy od jakého věku bude tato povinnost platit, je třeba ještě právně vyjasnit a projednat. Za porušení by měly být správní sankce. „I tady budou výjimky, pro ty, kteří se nedají očkovat,“ upřesnil Schallenberg.

– Ve všech vnitřních prostorách , včetně na pracovišti, je vyžadována maska ​​FFP2 .

„Pokud chceme tuto pandemii nechat za sebou, musíme přijmout tato opatření,“ řekl Mückstein. Uzamčení pro ty, kteří byli očkováni a uzdraveni, skončí 13. prosince. U neočkovaných lidí to půjde ještě dál. Opatření 2G navíc zůstanou v platnosti i po uzamčení.

Očkování by mělo být obecně jednodušší. To znamená, že přeočkování je možné již po čtyřech měsících. Mückstein znovu apeluje na obyvatelstvo: „Nechte se přeočkovat“. 

Povinné očkování má začít platit nejpozději v únoru
Kancléř kromě toho oznámil, že bude zahájeno legislativní řízení k zavedení povinného očkování. Očekává, že v platnost by mělo vstoupit nejpozději od 1. února 2022.

Zdroj:diepresse.com