Poradce ministra vnitra Ukrajiny Anton Geraščenko dnes navíc na Twitteru napsal, že se potvrdila informace o včerejším výbuchu v Iziu, kde byl Gerasimov. Zemřelo zde také několik představitelů nejvyšších důstojníků země agresora.

Na druhou stranu na základě těchto informací, podle kterých byl náčelník generálního štábu zraněn při výbuchu v Iziu, některé zdroje uvádějí, že se Gerasimovovi podařilo uprchnout.

Veliteli jednotek přijel osobně náčelník generálního štábu
Na velitelském stanovišti, na které ukrajinské ozbrojené síly zasadily přesnou ránu, byl armádní generál Valeri Gherasimov a další důstojníci. Předběžné informace ukazují, že bylo zabito 20 důstojníků. Telegramový kanál „Vertical“ uvádí, že náčelník ruského generálního štábu Valerij Gherasimov se pokoušel opustit Izium, kde Rusové trpí obrovskými ztrátami a jejich dodávky byly přerušeny.

Valeri Gerasimov přijel do Izia v Charkovské oblasti, aby osobně velel pokusům o postup ruských jednotek. Informoval o tom Defense Express s odvoláním na vlastní zdroje. Publikace poznamenává, že ruská armáda se snaží nedostatky vertikálního řízení nahradit zesílením bombardování na odděleném úseku fronty, což je „styl“ vojenských operací Kremlu.

Předtím ukrajinské ozbrojené síly zabily více než 10 nejvyšších ruských velitelů, včetně nejméně šesti generálů.

Zdroj:twitter