„Když jsem porodila, jedna ze sestřiček za mnou přišla a ukázala mi jeho mateřské znaménko. Šokovalo mě to, ale byla jsem šťastná a usmívala jsem se. Bylo to úžasné. Je neuvěřitelné, co dokáže lidské těloNebylo to pro mě zvláštní ani divné. Pro Payelona to bude připomínka na jeho dvojče, které nás opustilo, „řekla KisLevonia.

Pro návrhářku oděvů KisLevoniu bylo velkým překvapením, když se dozvěděla, že je opět těhotná a čeká dvojčata. Payelon je její pátým dítětem. Teprve když v 9. týdnu těhotenství uviděla na obrazovce dvě malé postavičky, uvědomila si, že bude matkou šesti dětí. Již při tomto vyšetření si porodní asistentka všimla, že jedno z embryí je mnohem menší a neroste tak, jak by bylo přirozené.

„Pravděpodobně dostávalo jedno dítě více výživy jako druhé, a to způsobilo, že druhé děťátko přestalo růst,“ popisuje KisLevonia. Během dvou měsíců absolvovala 12 sonografických vyšetření a navštívila více odborníků doufajíc, že si vyslechne i pozitivní zpráv. Při vyšetření v 13. týdnu však lékař zhodnotil, že druhý plod ve velikosti švestky zemřel. KisLevonia děťátko pojmenovala Patience.

„Hodně jsem plakala. Když mi řekli, co se stalo, četla jsem si o tom každou noc. Nemohla jsem tomu uvěřit. Měla jsem tolik otázek , protože jsem o tom nikdy předtím neslyšela, „popisuje své pocity matka pěti dětí. Zmizení dvojčat je podle dětské nemocnice v Seattle poměrně časté a vyskytuje se u 20 až 30% těhotenství s více dětmi. Není jasné, proč dítě v děloze zmizí, ale může to být způsobeno chromozomálních abnormalitami.

Pokračování na další straně…