Nikdy nepochopíte, proč nemoc přichází. Přestaňte se zatěžovat pojmy „nelze“, „dieta“ a „hřích“. To vám život neprodlouží. Protože nemoc není v těle, ale v hlavě!

Žijte proto s radostí! Všechno dělejte s radostí.

Naučíte se konečně jíst, co se vám líbí, ne to, co je užitečné. Prostě to snězte a nehltejte.

Nemůžete přestat kouřit? Tak nepřestávejte! Ale nekuřte s výčitkami svědomí, ale s radostí. Přestat kouřit vůbec není nutné. Musíte chtít nekouřit. Ale zákaz vždy funguje opačně.

Nedělejte nemilovanou práci anebo se naučte si z ní brát radost, jako by taková nebyla.

Nepodléhejte módě, času, internetu atd.

Nenakládejte na sebe cizí a lživé obrazy vysoké duchovní hodnoty. Nekritizujte různé účty na sociálních sítích. Když to není Mari Vanna, tak „Zvolání vesmíru“ nebo  „Létající duha“! Když ne Palpalych, tak „Pokoření Svaté hory“  nebo „Oko spravedlnosti“.

Na kdejaké zdi vidíte série obrázků s třetím okem, jin-jang a mandalami. Co účet, to seznam aforismů lámů, věštců, starších, náhle zmoudřelých herců a nikdy neexistujících mudrců.

Podíváš se a říkáš si: jak jsem se sem dostal, k tak vysoce duchovním osobnostem? Bože, jindy se mi chce zvracet z takových „vysoce duchovních“ účtů, za kterými jsou ve skutečnosti lidé obyčejní, jako všichni ostatní, s akné, zubními kazy, pálením žáhy, sousedy, příbuznými, nešťastnou láskou atd. Buďte takoví, jací jste! Buďte sami sebou!

Zabývejte se tím, co jste chtěli a o čem jste snili od dětství

Zkuste znovu hrát na kytaru, klavír, zpívejte, jeďte na hory na lyže, namalujte akvarel, udělejte mozaiku, zkuste pracovat s hlínou atd. Neexistují lidé bez kreativních sklonů, mluvím k vám jako umělkyně. Nesněte o motocyklu, ale kupte si ho! Nehromaďte si sny, kazí se a zahnívají v zákoutích mozku!

Vždycky jste snili o horách a potíte se v kanceláři? Vyjeďte si do hor! Žijete v horách, ale chcete se potit v kanceláři? Jděte do města! Všechno je ve vašich rukách!

Líbí se vám samota? Užívejte si ji. Bojíte se osamělosti? Jděte mezi lidi.

Nacházejte radost a potěšení ve všem

Dokonce i tam, kde by se zdálo, že nemůže být.

A to hlavní: váš život nemusí být zdravý, ale ŠŤASTNÝ!

A obecně vám teď prozradím nejdůležitější tajemství života a samotný smysl života: život nemá smysl!

Je jen Život. Přijde ráno, den, večer, noc a znovu ráno. Existuje planeta, lidé, flóra a fauna. Pracovní dny a svátky. Štěstí a potíže. A je tu Smrt. A přichází kdykoliv, v každém věku. Copak máte čas žít se sny druhých lidí, které vycházejí z myšlenek a společenských norem?

Žijte s radostí a nehledejte příčiny nemoci a smrti u příbuzných a umělců. Není nám dáno, abychom tomu porozuměli. Ale je nám dán Život. A ten je třeba prožít radostně. Bez zasahování do radosti druhých. A dokonce pomáhat.

Ale jestli se vám chce hledat smysl života, tak si uvědomte, že v tom to právě je: žít s radostí.

To vše neznamená, že by bylo špatné hledat a být hledačem. Ne. Pokud je to vaše radost, tak na vaše zdraví. Ale ti samí přátelé, příbuzní a cizinci, kteří když umírali, tak mi přiznali:

„Hledal jsem něco po celý život, dělal něco, běžel někam a nejdůležitější věc byla přímo před nosem. Moji milovaní lidé. A všechno, co jsem s nimi chtěla dělat, už nikdy neudělám.

Prosím vás, nezapomeňte: štěstí není ve vesnici nebo městě, není na horách nebo v rovinách, je to ve vaší hlavě! Žijte tak, jak chcete, a neporovnávejte své štěstí s ostatními.

Každopádně nikdo nepochopí vaše štěstí. Kdyby neexistovalo žádné hodnocení a srovnávání štěstí, náboženství a hodnot, nebyly by žádné války…