3. Trombus a zarudnutí kůže

Modřina je v podstatě druh krevní sraženiny. Ale teď není čas na přílišné starosti. HŽT nelze detekovat pouhým okem!

U hluboké žilní trombózy je důležité si všimnout lokalizovaného a nepochopitelného zarudnutí kůže v některých jejích oblastech. Podle Národní asociace krevních patologií (USA) může krevní sraženina lokálně způsobit zvýšení teploty kůže a zarudnutí.

4. Bolest na hrudi s krevní sraženinou

Bolest na hrudi může pacienta přivést k myšlence na infarkt, ale tento příznak může být také příznakem plicní embolie. Srdeční infarkt a PE mají podobné příznaky. Ale přesto je charakteristickým rozdílem plicní embolie zhoršení celkového stavu pacienta, stejně jako ostrá bolest, když se hrudní membrána pohybuje během nádechu a výdechu.

Zatímco bolesti při srdečních chorobách vyzařují z horních částí těla – krku, ramen a čelisti. Pokud zjistíte alespoň jeden z příznaků onemocnění, měli byste okamžitě vyhledat lékařskou pomoc. 

5. Dušnost a tachykardie jako příznak krevní sraženiny

Vzniklé hromadění krvinek v plicích blokuje přísun potřebného množství kyslíku. Národní institut zdraví (USA) dospěl k závěru, že když hladina kyslíku v lidském těle klesá, srdeční frekvence se zrychluje, aby se kompenzoval nedostatek kyslíku.  Tělo tak může signalizovat přítomnost plicní embolie.

To lze pozorovat, pokud se náhle objeví dušnost a při nádechu nebo výdechu je tíže. Může také vést ke ztrátě vědomí a celkové slabosti těla. V takových případech je třeba okamžitě vyhledat pomoc, zvláště pokud je pacient náhle postižen příznaky.

6. Krevní sraženina a bezpříčinný kašel

Nemůžete se zbavit suchého kašle ? Pokud je současně pozorována dušnost, častý srdeční tep nebo bolest na hrudi, pak to s největší pravděpodobností naznačuje přítomnost plicní embolie. S patologií je kašel pacienta většinou suchý, ale někdy se to stane s uvolněním sputa a krve.

Každý čtenář jistě česnek v životě konzumoval mnohokrát – jak samostatně, tak v různých pokrmech a svačinkách. Věděli jste ale, že česnek obsahuje cennou látku z adheze krevních destiček zvanou allicin? Podívejte se na následující video o úžasných zdravotních přínosech česneku a dovolte, aby vás krevní sraženiny nikdy neobtěžovaly!

Zdroj:lunanews