Když vyšel do kin film „Sám doma“ , naše rodiny se spřátelili.  Macaulay zdůraznil, že Jackson ho v té době chránil a chtěl se ujistit, že je v pořádku.

„Dětští herci to mají docela těžké, a Michael byl vždy připraven trávit se mnou čas, pozval mě do svého domu. Byl jako můj nejlepší přítel, se kterým jsem vyrůstal. “  Sice Jackson byl za svého života obviněn z různých hříchů, Culkin poznamenává, že nikdy neměl pocit, že by se dělo něco divného s popovou hvězdou.

Herec se dokonce stal kmotrem dcery Paris Jackson, a stále s ní udržuje blízký vztah. „Nikdy jsem se necítil nepříjemně vedle Michaela Jacksona. V době, kdy jsem byl už dost znám, jsem osobně poznal mnoho slavných lidí, takže jeho sláva mě nijak neovlivnila. A ano, nebyl jsem zamilovaný do Michaela Jacksona! „

Také se herec jasně vyjádřil, že nemá v úmyslu říci více podrobností ohledně vztahu s Paris Jackson, no varuje lidi, že je připraven chránit ji až do konce. Paris Jackson se v poslední době začala častěji objevovat na veřejnosti. Rozpovídala se o svém otci a vlastních démonů v duši.

Podle odborníků Jackson zemřel na zástavu srdce když se předávkoval léky proti bolesti. Zemřel v červnu 2009 v Holmby Hills, Los Angeles. Jackson měl špatnou pověst co se týče malých dětí, byl obviněn z pedofilie. Culkin mu však zůstává věrný svému příteli a proto ho musíme respektovat.

Zdroj:ofigenno.com