Na nákup pudrů minula už téměř osm tisíc liber (8 701,31 euro). Minimálně 40-krát denně jde do koupelny dát si trošku tohoto bílého prášku. Pudr kupuje přes Amazon, kde ji balení šesti kusů vyjde na sedm liber (7,61 euro). Také si v obchodě kupuje dvě velké balení za 1,50 £ (1,63 euro), čili dohromady ji její závislost stojí více než deset liber týdně. 

„Tají jsem to, protože jsem se bála, že si lidé budou myslet, jaká jsem hloupá, nebo mi řeknou, ať s tím přestanu. Nemohla jsem s tím však přestat, protože jsem na tom závislá, “ přiznává Lisa, které se její závislost podařilo tajit deset let, dokud její bývalá přítelkyně nevbehla do koupelny na základě rostoucího podezření ohledně její pravidelných návštěv této místnosti. 

Až loni stanovil doktor Lise předpokládanou diagnózu. Zřejmě jde o nedostatek železa v její krvi, obsedantně-kompulzivní poruchu a syndrom Pica. Koncem minulého ruka jí doporučil terapii, kterou i navštěvovala, dokud nepřišla pandemie a ochranná opatření s ní spojené.

Dětský pudr se vyrábí z mastku, průmyslového minerálu z křemíku, hořčíku a kyslíku. Považuje se za toxický pro člověka. Lidé by okamžitě měli vyhledat pomoc poté, co ho vdechnou, případně zkonzumují. 

Zdroj:Cas.sk