postup:
Ve větší míse vymícháme hutnější těsto z mouky, kypřícího prášku, oleje, kvásku a nakonec přidáme z 3 bílků ušlehaný sníh. Těsto odložíme na 1 hodinu na teplé místo a necháme vykynout. Do těsta nezapomeňte přidat i trochu rumu, já jsem nikdy nechápala, proč ho babička přidává do každého cest a, ale když jsem porovnala moje a její pečivo, pochopila jsem. Těsto je mnohem vláčnější, jemnější a dlouho vydrží křehké.

Z mléka, pudinků, kakaa a moučkového cukru si uvaříme hustý pudink. Změklé máslo ušleháme do nadýchané konzistence a přidáme i ořechy. Po lžičkách přimícháme do vychladlého pudinku.

Když je těsto vykynuté, cca po 1 hodince, rozdělíme ho na 8 stejných částí. Každou část postupně vyválíme na tenko (cca 30 × 30 cm) a natřeme tenkou vrstvu pudinku cca 1 až 2 lžíce, rozetřeme po celé ploše a srolujeme na tenkou roládku. Zaplete 2 takto připravené roládky spolu. Přendáme do podlouhlé formy – srnčí hřbet vystlané papírem nebo vymazané tukem. Každou vánočku potřeme žloutkem. Pečeme při 180 ° C asi 30 minut dozlatova.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj.Dobrenoviny.sk