postup:

Před spaním si sezam namočte do studené vody na 7-8 hodin. Někde se udává 1-2 hodiny, ale mléko bude chutnější, pokud sezam pobude ve vodě déle.

Slijte vodu a trochu ho opláchněte. Přidejte med a přibližně 1 sklenici vody (210ml). Vše umixujeme v mixéru dokud nezískáte homogenní konzistenci. Mimochodem, med je volitelná složka a můžete jej nahradit několika datlemi, nebo se rozhodnout tak, že nepřidáte žádné sladidlo.

Přilijte si i zbylou vodu a vše dobře promixujte.

Mléko by nemělo být příliš husté – regulujte si to přidáním vody. Pro ještě lepší chuť si do toho přidejte i špetku vanilky!

Přeceďte si vše přes sítko nebo gázu.

Výlisky nemusíte vyhazovat: můžete je přidat do pečení a upéct si z nich např: ovesné sušenky.

Mléko bude mít jemnou ořechovou a sladkou příchuť. Můžete ho použít pro přípravu kakaa, přidat do kávy namísto běžného mléka nebo si z něho uvařit kaši.

Abyste se zbavili chutí na sladké, každý den ráno si dopřejte 1 šálek na prázdný žaludek. Během jednoho týdne si všimnete pozitivních výsledků!

100g sezamových semínek vám vynahradí denní dávku vápníku, který dokážete snadno strávit. 1 sklenice tohoto mléka obsahuje 7-násobně více vápníku, než sklenice běžného mléka. Můžete ho dát i vaším dětem a namísto medu přidat banán. Je vhodný pro rostoucí organismus, který vyžaduje neustálé posilování kostí.

Sezamové mléko vám změní vaše chuťové preference a vy zjistíte, že to, co jste někdy zbožňovali můžete nyní s klidem ignorovat. Po měsíci konzumace toho skvělého nápoje nepoznáte své vlastní tělo!