2) Nevědí, zda je vše v pořádku, dokud neopustí operační sál

V těchto případech riziko nekončí s narozením dítěte. Jako u každé operaci, lékaři nedokážou určit, zda vše bylo úspěšné, dokud anestézie nevyprchá.

Navíc je tam detail, o kterém ví jen málo lidí. Během sekce je matka při vědomí – necítí bolest, ale cítí všechny pohyby, ke kterým v ní dochází. Je to nepříjemný, invazivní pocit a pokud žena není o tom předem informována, může to být traumatizující.

3) Po císařském řezu se zotavují jako opravdové hrdinky

Když se narodí dítě, svět matky se točí kolem něj a matka vždy splňuje jeho požadavky bez otázek. To vyžaduje predispozice, které jsou často vyčerpávající. Představte si, že dělá vše i s bolestí. Ano, s velkou bolestí a v nepohodlí, které je nezbytnou součástí procesu zotavení se po operaci.

To z nich dělá ještě silnější ženy, protože taková matka nejednou překročí práh bolesti a rozvíjí vnitřní sílu.

Bez ohledu na to jak těžké to je, vždy to dělají s úsměvem a se vší láskou světa. Přesto je každá bezesná minuta, každá vyměněná plenka a každý pláč úžasný.

Oceňujeme každou z těchto matek, které jsou navždy poznamenány jizvou, která jim umožňuje nikdy nezapomenout. Takže, milé matky, neste ten krásný symbol s hrdostí. Neskrývejte to, nenamaskujte to, protože ne každá žena má tuto výsadu ji mít.