Napsal:

„Od Malloryho smrti jsem byl zahalen v naprostém tichu. Trvalo mi měsíc, než jsem to napsal, ale pokud by z této tragické události mohlo vzejít něco dobrého, ať to bude tím, že pomůžu ostatním předvídat, čím jsme si museli projít. Pokud máte novorozené dítě nebo jste v blízkosti novorozence, umyjte si ruce. V případě potřeby několikrát!

Pokud chce někdo chytit vaše dítě, ujistěte se, že si před ním umyjete ruce. Pak ho požádejte, aby to udělal znovu…

HSV-1 (Herpes simplex virus) je velmi běžný virus, který způsobuje opary. WHO odhaduje, že je nakaženo 67 % světa. Nejhorší je, že většina nakažených nemá vůbec žádné příznaky. Pro novorozence se však může stát osudným, stejně jako u Mallory.

Nyní si možná myslíte, že případ mohl být uznán. Ten někdo pravděpodobně políbil naše dítě s viditelným oparem, ale to se nestalo. V blízkosti Mallory nebyli žádní takoví lidé. Nikdo ho nepolíbil. Přesto dostal virus v prvním týdnu svého života a my jsme ho viděli pomalu umírat na infekci.

Mallory měla neustále ruku v ústech a neustále si cucala prst. Pravděpodobně jste dostali infekční virus na ruce. Mohl onemocnět, aniž by se k němu někdo přiblížil s aktivními příznaky herpesu. Zprvu nebyly žádné jiné příznaky než vysoká horečka a poté, co se na ní objevily puchýře, se antivirová léčba přestala používat.

S vědomím, že více než polovina světa je nakažena, nechápeme, jak na to mohou děti, včetně našich dcer, zemřít.

Prosím všechny, kteří toto čtou, aby brali mytí rukou velmi vážně, pokud se dostanou do blízkosti novorozence. Podle statistik můžete mít v těle i herpes virus, aniž byste o tom věděli.

Zdroj:Lifter