Otevřela dveře auta a začala křičet. Z toho pohledu tě mrazí

Na přiložené fotografii je vidět velký pavouk sedící v autě vedle sedadla řidiče. Huntsman v polštině je zástupcem rodiny Spachidae, mimo jiné obývají velcí pavouci Austrálie.

Pachosidae mají zploštělé tělo a dlouhé nohy, díky nimž běží velmi rychle. Nestaví sítě, pronásledují své oběti. Bohužel pro všechny lidi trpící arachnofobií dosahují buldozery velkých rozměrů. Největší zástupci rodiny jsou až 46 mm dlouhý a mají rozpětí nohou 25–30 cm.

Lovci však nejsou nepřáteli všech. Důvodem je, že je pro mnoho lidí velmi ceněn, například pro svou schopnost lovit jiný hmyz. Australané je přijímají i ve svých domovech, protože je jedí stejně obrovské a navíc létající šváby. (…) Myslím, že dávají přednost autům před domy, protože lovec běžící na předním skle nebo se náhle objeví nad hlavou řidiče, je zde stejně běžný pohled jako Australan přecházející ulici uprostřed zimy v bavlněném klobouku a naboso . Tak časté – vysvětluje paní Żaneta na Facebooku.

Naštěstí dvě statečné dcery přispěchaly zachránit moji matku. To však neznamenalo konec dramatu. Polka se bojí, že se netvor skrývá pod autem. Čtenáři v komentářích pod příspěvkem zase navrhují spálení „kontaminovaného“ auta a sdílení fotografií dalších tvorů, které lze v Austrálii najít.

Dívky tu příšeru zahnaly, ale směsice bušení srdce s podezřením, že se zvíře stále schovává pod autem a může mě při řízení překvapit, mě donutilo opustit nejzajímavější rozvrh dne. Raději zapálím toto auto, než abych do něj nasedl. Nemáme co jíst – dramaticky uzavřela Żaneta.

Zdroj:

droj:o2pl