Do roku 2000 dokument Netflixu opravdu důkladně zobrazuje Schumacherovu kariéru, jeho úspěchy, boje s velkými rivaly a okamžiky, kdy soutěžící přišel o hlavu. Tvůrci však bohužel narazili na triumfální průvod soutěžícího, což může být obzvláště bolestné pro diváky, kteří byli v té době tak opravdu zapálení pro Michaela Schumachera. Pravděpodobně kdyby tyto roky byly také vyprávěny s důkladností první hodiny a půl, byl by Schumacher spíše minisérií, jako je Poslední tanec Michaela Jordana, nebo jen Drive to Survive.

A pokud to porovnáme, ve srovnání s Drive to Survive se Schumacher méně zdramatizoval, ale v posledních minutách se režisérům přesto podařilo navodit emocionální žaludek, který není divu, že mnozí pláčou.

Schumacherova rodina se po dlouhém utajení postavila před kamery

Po zlatém věku Michaela Schumachera film představuje lyžařskou nehodu pilota z roku 2013, která se také podepsala na životě rodiny automobilových závodníků.

Produkce ukazuje, že Schumacher viděl, že francouzské lyžařské středisko Méribel není v nejlepší kondici, a dokonce své ženě nabídl, aby místo toho skočila padákem do Dubaje. „Nikdy jsem nevinil Boha za to, co se stalo, měli jsme prostě smůlu.“ Nemohli jsme však mít větší neštěstí. Je velmi špatné, když řeknou, proč se to přesně stalo Michaelovi a nám. Stává se to ostatním, “  říká manželka Michaela Schumachera Corinna v závěrečných minutách filmu.



O Schumacherově stavu se toho dodnes ví jen málo, ale hodně se dá usuzovat z toho, co bylo ve filmu řečeno. „Je to tady s námi, jinak, ale je to tady.“ Dodává sílu nám všem. Žijeme společně v našem domě, necháváme se léčit, děláme vše pro to, abyste se cítili lépe a cítili se lépe.

Nenechte si ujít Michaela, nejen mě, ale děti, jeho otce, jeho rodinu, jeho přátele a ty, kteří ho znali. Michael nás vždy chránil a nyní chráníme jeho, “  dodává v slzách Schumacherova manželka.

Ve filmu hrají i děti německé legendy a Mick Schumacher, který také závodí ve formuli 1 s týmem Haas, potvrzuje, co lze vyvodit ze slov jeho matky:

„Je přirozené, že ostatní mají společné chvíle, které mohou sdílet se svými rodiči.“ Pro nás tyto již neexistují … nebo jen velmi zřídka. Mám pocit, že je to nefér. Teď bychom si rozuměli lépe. Koneckonců, mluvíme jazykem. Jazyk motoristického sportu. Myslím, že bychom měli hodně společného. Dal bych za to cokoli, kdyby se to mohlo stát. “

Zdroj.blikk