Mučitel nesouhlasil s tím, aby dívku poslal na porod do nemocnice, přestože se velmi bála a prosila ho. Výsledkem bylo, že jsem do bunkru hodil pediatrickou učebnici, hadry, obvazy a nůžky. Díky Katyi se jí podařilo porodit syna. Mokhov ale vzal dítě a hodil ho někomu pod dveře. 6. června 2003 porodila Lena svého druhého syna. Po 4 měsících ho Mokhov také vzal od své matky. A dívkám se v té době podařilo skrýt poznámku v dětské pleně.

O měsíc později se jim mučitel přiznal, že našel lístek a spálil ho. A přesto, po téměř 4 letech, byli zajatci propuštěni! Ale jak? Jeden student si pronajal pokoj od Mokhovovy matky. Victor se rozhodl, že z ní udělá novou oběť. Za tímto účelem na chvíli propustil jednu ze zajatců, takže předstírala, že je jeho neteř, a pomohla mu svést nájemníka. Katya musela studentku usnout prášky na spaní, ale plán se nedal zvládnout. Dívka se Mokhovovi začala vyhýbat a podezřelý vzhled bledé a špinavé dívky ji odstrčil.

Je jednou ze zajatek. / Victor Mokhov. / Uvnitř bunkru. Katya dokázala skrýt poznámku ve věcech studenta: „Lena Simakhina, Katya Martynova. Victor není můj strýc. Vezměte to na policii.“ Dívka našla kousek papíru a ukázala ho policii (v té době tam byla také policie). Mučitel byl brzy zadržen. Neodporoval a téměř okamžitě řekl, kde drží zajatce. Bunkr pod garáží byl tak dobře maskovaný, že policie dokázala najít vchod po 2 hodinách. Dívky byly propuštěny. Měli stejné oblečení jako v době únosu. Lena byla 8 měsíců těhotná. Oba byli velmi bledí, pokrytí rukama před sluncem.

A na pozadí bledosti silně vystupovaly pouze rty jasně namalované červenou rtěnkou. Osvobozené dívky později poznaly, že Mokhov je přiměl nosit make-up jako ženy z časopisů pro dospělé. Lena porodila, ale dítě nepřežilo … Dívkám se postupně vrátilo zdraví a pokračovaly ve studiu. Zdá se, že jedna z dívek hrála v programu, kdo ví, který z nich? Viktor Mokhov byl prohlášen za rozumného. Soud mu uložil 17 let vězení v kolonii s přísným režimem. V roce 2022 bude Mokhov opět procházet ulicemi svého rodného města …

Zdroj:shok-inform.ru