Určitě jste se již alespoň jednou v životě setkali s touto rostlinou, které se někdy říká „strom peněz“. Nazvali ji tak lidé, protože její listy připomínají tloušťku kulatých minci. Obsahují velké množství šťávy. O jejich vlastnostech ví jen málokdo. Poradíme vám, jak si z pokojové rostliny uděláte skutečnou medicínu.

Nejdříve vás musíme upozornit, že listy tlustice kromě užitečných látek obsahují i ​​arsen. Proto by se při vnitřním požití mělo dávat pozor na správné dávkování.

využití tlustice

1. Při vzniklém oparu na ústech si natírejte postižené místo šťávou z tlustice každých 30 minut. Jinou alternativou je přiložení si obkladu namočeného v jeho šťávě a zalepení náplastí, nejlépe před spaním.

2. Chcete-li se rychle zotavit po angíně, je třeba, abyste si vytiskli šťávu z 10-jejich listů a rozředili ji ve sklenici s vodou. Tímto roztokem si vykloktejte hrdlo 3x denně.

3. Při artróze kloubů se doporučuje před spaním potřít si místa šťávou z 10-15 listů.

4. Pokud máte problémy s hemoroidy, přiložte si na postiženou oblast rozřezaný list.

5. Tlustice léčí i popáleniny, strie, rány a abscesy. Připravte si kašičku z listů, natřete ji na potřebná místa, zabalte obvazem a měňte každé 2 až 3 hodiny.

Pokračování na další straně