Vladimir Putin varoval , že každá země, která zaútočí na Rusko, dostane od něj „rychlou a rychlou odpověď“. Dodal, že by byly použity “ všechny nástroje „, pokud by zásah kohokoli představoval „strategickou hrozbu“ pro Rusko.

„Pokud někdo zvenčí chce zasáhnout do situace na Ukrajině a představuje strategickou hrozbu, pro Rusko nepřijatelnou, naše reakce bude blesková. Máme k tomu všechny nástroje, „řekl Putin. Varoval také, že všechny cíle „zvláštní operace“ na Ukrajině budou splněny.

Zatímco ruští útočníci pokračují v ofenzivě na Donbasu, situace v Mariupolu je zničující, takže civilisté a vojáci ukrytí v suterénu ocelárny Azovstal se zhoršují. Z tohoto důvodu velitelé naléhají na způsob, jak najít způsob, jak propustit ukrajinské zajatce, aby se předešlo nepředstavitelné katastrofě.

„ Zachraňte Mariupolskou posádku , najděte způsob, jak ji získat. Dnes není rok 1940, je rok 2022. Lidé zde prostě zemřou, ranění zemřou. Ti, kteří jsou nyní naživu, budou zabiti v bitvě.

V našem praporu máme přes 600 raněných. Poskytnout jim zde lékařskou péči je velmi obtížné – nejsou zde žádné podmínky, žádné léky, žádný personál, který by jim pomohl.

Máme zraněné civilisty, kterým pomáháme, jak jen můžeme. Jsou tu s námi stovky civilistů, včetně desítek dětí,“ řekl Serhii Volina, velitel ukrajinské armády.

Zdroj:Tass