Opětovné dýchání vzduchu, který dýcháme, nepochybně vede k nedostatku kyslíku a nasycení oxidem uhličitým. Víme, že lidský mozek je velmi citlivý na nedostatek kyslíku. Existují nervové buňky, například v hipokampu, které nemohou být bez kyslíku déle než 3 minuty, protože nepřežijí.

Akutní varovné příznaky jsou bolesti hlavy, ospalost, závratě, problémy se soustředěním a zpožděná reakční doba, což jsou reakce kognitivního systému.

Pokud však trpíte chronickým nedostatkem kyslíku, všechny tyto příznaky zmizí, jakmile si zvyknete. Jeho funkce však zůstává špatná a deprivace kyslíku v mozku pokračuje v pokroku.

Víme, že vývoj neurodegenerativních onemocnění trvá roky, dokonce desetiletí. Pokud dnes zapomenete své telefonní číslo, znamená to, že proces degradace ve vašem mozku začal před 20 nebo 30 lety.

Možná si myslíte, že jste si zvykli nosit masku a dýchat vzduch, který jste právě vydechli, ale faktem je, že degenerativní procesy v mozku se zesilují, jak pokračuje nedostatek kyslíku.

Druhým problémem je, že nervové buňky v mozku nejsou schopné normálního dělení. Pokud jsou tedy naše vlády dostatečně velkorysé, aby nám za několik měsíců umožnily sundat si masky a znovu volně dýchat kyslík, ztracené nervové buňky se neregenerují. Co je ztraceno, je ztraceno.

Nemám masku, potřebuji svůj mozek k přemýšlení. Chci jasně myslet, když se starám o své pacienty, a nenechat se anestetizovat oxidem uhličitým.

Pokračování na další straně