https://twitter.com/UCSBenioffOcean/status/1056215194848903170

Jak je možné, že 12letá dívka dokázalo něco takového? Všechny poznatky, které potřebovala, získala v místní knihovně a sledováním množství hodin videí na YouTube. Věda ji však zajímala už od útlého dětství a rodiče ji brávali na různé akce, když bylo Anně teprve 5 let.

Poklonu holčičce vzdali mnozí odborníci, mezi nimi například Casey Machala z oceánografického institutu Woods Hole.

Pro The Smithsonian se vyjádřila, že i když se zdá, že je zařízení jednoduché, Anna si zaslouží pochvalu. Sestrojila funkční prototyp, aby pomohla vyřešit závažný problém lidstva.

Casey Machala se věnuje shromažďování a vyhodnocování dat z polárních oblastí a má obrovskou radost z toho, že právě jeden z robotů podílejících se na její práci inspiroval Annu k vytvoření vlastního prototypu. Její robot se dokonce zúčastnil i soutěže Broadcom Masters a Anna se se svým nápadem umístila v top 30 soutěžících.

Soutěže se zúčastnilo mnoho šikovných lidí a nápady hodnotili ti nejlepší inženýři a vědci z oboru. Ačkoliv Anna nevyhrála první cenu, nevěší hlavu a doufá, že jednou se z ní stane inženýrka, aby mohla pomáhat budovat věci, které alespoň o malý kousek zlepší náš svět.