Smrt po zásahu bleskem

Obratem zemřel ve výšce i dvacetiletý mladík, konkrétně na střeše šestipatrové budovy, nikoli však na následky pádu, ale … úderu blesku:

V čepici byla díra, na hlavě dvaceticentimetrový plešatá hlava a kolem něj zuhelnatělé vlasy. Některé chlupy na jeho břiše a na vnitřní straně stehen byly také zuhelnatělé.

Jak připomíná autor knihy Tělo nelže , rodiny zemřelých často tlačí na patologa, aby prozradil, jak jejich blízký zemřel, a pak litují, že se zeptaly. Sama Melinek na otázku, jaký nejstrašnější druh smrti ji potkala, popisuje případ muže, který spadl do splaškové studny, kde teplota dosahovala 150 stupňů Celsia.

Jak vzpomíná patolog:

Muž na mém pitevním stole byl uvařený jako humr. Vnější vrstva kůže téměř úplně odpadla. Končetiny zkroucené, protože teplo způsobuje stažení dlouhých svalů a člověk zaujímá pozici boxera. Bolelo ho to, je těžké si vůbec představit, jak moc. Přímou příčinou smrti bylo právě udušení v důsledku otoku průdušnice vlivem vysoké teploty. Měl bolesti, dusil se a nebyl schopen volat o pomoc.

Doktor Melinek vysvětluje, že patologie není povolání pro každého. Šťastní lidé s dobře organizovaným a úspěšným osobním životem jsou nejlepší. 

Zdroj: archiwosci.onet.pl