Neustálá únava
Únava může být způsobena tím, že se přepracováváte, a proto jí mnoho lidí nevěnuje velkou pozornost. Únava však může být také časným příznakem rakoviny, a proto je v kombinaci s některými dalšími příznaky, které byste měli konzultovat se svým lékařem.

Bolesti pánve a břicha
Pokud pociťujete bolest v oblasti břicha a pánve a také časté nadýmání, může to být známka rakoviny vaječníků.

Nadýmání a přírůstek hmotnosti
Pokud se cítíte často nafouklý a začnete bezdůvodně přibírat, poraďte se s lékařem, protože to mohou být první příznaky rakoviny vaječníků.

Rektální krvácení a krev ve stolici
Tyto příznaky mohou být alarmující, protože souvisejí s rakovinou tlustého střeva a konečníku, proto pokud přetrvávají, navštivte lékaře.

Náhlá ztráta hmotnosti Náhlá ztráta
hmotnosti může být příznakem rakoviny jater nebo jiného typu rakoviny, která metastázovala do jater a ovlivňuje vaši chuť k jídlu.

Naštvaný žaludek
Pokud bojujete s bolestmi žaludku, buďte často opatrní, protože to může být známkou kolorektálního karcinomu.

Oteklé nebo zanícené bradavky
Oteklé, zanícené bradavky mohou být známkou rakoviny prsu, proto si u těchto změn naplánujte schůzku se svým gynekologem.

Další změny bradavek
Pokud si všimnete jakékoli jiné změny bradavek, zkroucených, zploštělých nebo obrácených bradavek, můžete čelit rakovině prsu v raném stadiu.

Neobvykle časté a těžké menstruace
Změny ve vašem období mohou souviset s rakovinou dělohy a endometria, takže pokud vaše menstruace bude silná nebo neobvykle častá, nechte si udělat vaginální ultrazvuk, aby se vyloučila rakovina jako možný viník.

Změny nehtů
Lidé je obvykle přehlížejí, ale změny nehtů, jako jsou tečky, pruhy, bledé nebo bílé nehty a klubíčky, mohou být známkou časné rakoviny jater nebo plic.

Otok obličeje
Oteklý obličej, zarudnutí a nafouklé tváře mohou být známkou malých nádorů v plicích, které blokují průtok krve do obličeje vedoucí k otoku.

Bolavé hrudky, které se hojí pomalu nebo vůbec,
Hrudky na kůži, které se nehojí a snadno nekrvácejí, mohou být příznakem rakoviny kůže nebo přesněji jedním z následujících tří: melanom, spinocelulární karcinom a bazocelulární karcinom.

Cítit se neustále plný
Toto je další příznak rakoviny vaječníků a neměl by být přehlížen.

Bolesti dolní části zad nebo dolní části pravé strany
Tyto dva mohou být příznakem nádorů prsu nebo rakoviny jater, takže pokud je bolest častá a neustálá, musíte se poradit se svým lékařem.

Poslouchejte své tělo a věnujte pozornost všemu, co vám říká, protože vás vyděsí, když něco není v pořádku. Chytit tuto hroznou nemoc v raných fázích je nanejvýš důležité a je to největší šance, kterou proti ní máte. Poraďte se s lékařem o jakýchkoli výše uvedených známkách a příznacích a pečlivě se o své tělo starejte!

Zdroj.Fithacker