Královna po tomto oznámení svolala rodinné setkání na panství Sandrihgham, kde probrali možnost, že by se Harry s Meghan trvale zdržovali v Kanadě a poměrně rychle přišla s konečným prohlášením: „Po měsících konverzací a nedávných diskusích jsem ráda, že jsme společně našli konstruktivní a podpůrný směr budoucnosti mého vnuka a jeho rodiny. “ „Harry, Meghan a Archie budou vždy milovanými členy mé rodiny. Uznávám, že za poslední dva roky prošly mnoha výzvami a plně podporuji jejich touhu po nezávislém životě,“ uvedla v prohlášení královna.

A proč konala královna tak rychle? Jednu věc totiž nikdo netušil. Když se totiž princ Harry a Meghan koncem minulého roku na několik týdnů „vypařili“ z Británie, řešili něco ještě mnohem vážnější, a to jejich rozvod. Ten vážně hrozil, kdyby se princ Harry nerozhodl řešit situaci v jejich vztahu s Meghan. Zdroj z paláce prozradil, že Meghan se velmi pohádala s Harrym kvůli způsobu života v královské rodině a mimo jiné odmítla i strávit Vánoce s královnou.

No princi Harrymu hrozil nejen rozvod, musel čelit i dalším nepříjemnostem. Princ Harry loni zveřejnil na svém profilu na Instagram fotku, na níž drží afrického slona za kel. Chtěl tím upozornit na význam Dne Země a ochranu přírody. Na této sociální síti je možné publikovat fotky pouze ve formátu 1: 1. Takže z původního formátu byla odstřižena záď slona, ​​který měl přivázanou nohu lanem. Deník The Mail tak ve svém článku loni v dubnu prince zesměšnil s tím, že se snaží vypadat jako hrdina, ale chobotnatec byl nejen přivázaný, ale i omámený léky. Harry podal proti článku stížnost u Nezávislého regulátora standardy tisku. Ten však jeho stížnost zamítl.

Pokračování na další straně…