Sarah vzpomíná, že když se vrátila domů, velmi ji bolela noha. Myslela si, že do něčeho narazila, ale žádnou modřinu nenašla. Na noze však měla stopu po jehle.

„Nemohl jsem kvůli bolesti chodit a kulhal jsem. Jediné, čeho jsem si na noze všiml, byla malinká stopa jako jehla. Šel jsem do nemocnice a požádal o test na drogy. Bylo mi řečeno, že všechny podezřelé látky musí po takové době z mého těla odejít,“ dodává teenager.

Žák se bojí, že jehla nemusela být dezinfikována. Momentálně se čeká na výsledky testů na HIV.

Policie Nottinghamshire vyšetřuje nejméně dvanáct takových zpráv. Zatím byl zatčen jeden podezřelý.

„Tyto případy se liší od toho, co jsme dosud řešili, tedy přidávání různých látek do nápojů. Oběti říkají, že jasně ucítily píchnutí jehly, “řekla superintendantka Kathryn Craner.

Teenageři se rozhodli uspořádat akci a sbírat podpisy na zvýšení bezpečnosti v nočních klubech. Ti, kteří vstoupí do party, budou prohledáni. Za pár dní se jich vybralo 160 000. podpisy, takže to britský parlament zváží.

I o tom mluvila irská hvězda Nia Gallagher. Na TikToku sdílela video, ve kterém varuje dívky před chozením do nočních klubů.

„Víme, jak zabránit rozlití nápoje, známe trik, jak sklenici zakrýt rukou. Jak ale můžeme zabránit bodnutí do paže, do nohy, do krku? Co bychom měli nosit, jak se chovat? (…) Dávejte na sebe pozor a obklopujte se lidmi, které znáte “ – radí influencer.

ZDROJ: O2.PL