Esmeralda nebyla kultem jen u nás. Právě díky ní se herečka Leticia Calderón proslavila i za hranicemi Mexika. Od dětství snila o tom, že bude herečkou, dnes patří v Mexiku mezi ty nejpopulárnější. Leticia Calderón pochází z katolické rodiny, ve které vyrůstala se třemi bratry. Před kamerou stála poprvé v osmi letech. Její kariéra je spjata právě s telenovelami, na kontě jich má téměř třicet.

Většina jejích postav jsou silné, temperamentní ženy, které si stojí za svým a hájí svá práva. Od narození slepá, nevinná a něžná Esmeralda z nich byla tou “nejslabší”. Zahrála si zde po boku Fernanda Colungy (José Armando) a o postavě, které dala nemálo ze svého půvabu, Leticia říká: “Byl to projekt, který pro mě ve světě otevřel dveře.” Nejdůležitější věcí na herectví je podle ní schopnost být někým jiným a je to vzájemný prospěch: v jejích postavách je hodně z Leticie a jejich prostřednictvím zase ona poznává samu sebe. Každá jí něco přinesla, a zejména pak lásku publika.

Těžké chvíle prožila Leticia nejen v telenovelách, ale i v osobním životě. V roce 1999 se vdala za zubaře Marcose Leona Lopeze, ale manželství nevydrželo dlouho a o rok později se rozvedla.

Pokračování na další straně…