Požádali jsme, aby nebyl balzamován, a spěchali jsme do vesnice najít lidi, kteří by pomohli vykopat hrob, aby mohl být pohřben do tří dnů od své smrti. „Sedmého května jsme jeho tělo v rakvi přenesli do vesnice a vystavili ho na místě, kde se staral o své pacienty. Najednou jsme si všichni všimli, že se rakev třese a on se probudil a vstal,“ říká jeho syn.

„Najednou jsem se cítil pohodlně a byl jsem v jiném světě.
„Sebral jsem odvahu a oslovil ji a ona nejdřív nic neříkala. Pak jsem ho vzal do koupelny a tam ho umyl. Pak se uvolnil a další večer jsme si začali trochu povídat.

V rozhovoru s reportérem deníku The National Amadu uvedl, že si ani dnes nepamatuje přesně všechno, co se stalo, ale jasně si vzpomíná, že se v jednu chvíli svíjel v bolestech a po několika vteřinách se uvolnil.

Amadu řekl, že se pak přenesl do jiného světa.
„Děkuji Bohu za to, že mi dal znovu život poté, co jsem okusil smrt. Je to opravdu zázrak, že mi Bůh dal druhou šanci. Dny, které mi Bůh dal, zasvětím sdílení Jeho a Jeho dobré zprávy.“

„Dámy a pánové, Bůh je skutečný!“
Moje cesta do nebe byla pokojná. Vím, že jsem nad hlavou viděl oblak a něco, co vypadalo jako obrovská zlatá družice ve vesmíru. Tam mě přivítal velmi vysoký anděl. Měl krásný meč a vlasy, které vypadaly jako zlaté. Když jsem se otočil, viděl jsem, že za ním stojí další dva andělé a drží brožury nebo knihy s Božími slovy. Krátce ke mně promluvili a vzali mě do nebeského města“.

„Když jsem vstoupil do města, potkal jsem svého přítele z dětství, který zemřel před 22 lety. Jmenoval se Choko Agatsuma. Provedl mě městem, kde se všichni věnovali uctívání Boha. Potvrdil mi, že jsem odešel do nebe, a ne do ohně pekel V rozhovoru s Amadou řekl, že Bůh je skutečný.

„Byl to Kristus, kdo mě probudil a vzkřísil z mrtvých,“ řekl. Říši smrti popsal jako klidnou, tichou a pokojnou. „Vše, co jsem viděl a zažil, mě změnilo a přivedlo zpět ke Kristu jako mému Spasiteli. Jeho syn potvrdil, že se od svého návratu modlil: „Moje matka se bála a já se stále trochu bojím. Poslyšte, viděl jsem otcovo tělo, sám jsem vzal rakev a byl svědkem toho, jak ho do ní uložili. Byl jsem v šoku, že otec přežil. Nemám slov,“ uzavřel.