Záchranný vztah pro prince, který díky podpoře a blízkosti své ženy dokázal rehabilitovat svou image. Ale v Sussexu to nejsou jen růže a květiny. Reportér Times také převzal silná prohlášení od bývalých zaměstnanců páru, kteří řekli, že byli šikanováni a byli proti nim dva králové, popisovaní jako „narcistické a sociopatické“.

Podle toho, co Valentine Low píše ve své knize „Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown“, byla Meghan Markle vzorem „narcistické sociopatky“, která plánovala svůj odchod z královské rodiny od samého začátku. Toto jsou prohlášení o vévodkyni ze Sussexu, která zveřejnil její štáb.

Kniha také říká, že Meghan byla opakovaně obviňována z nevhodného chování, téměř šikany, na úkor svého personálu. Vztah se stal tak napjatým, že do takové situace musel zasáhnout Harryho vlastní bratr, princ William.

Ale nejen Meghan, zdá se, že „stejně pohrdavý“ byl k personálu i princ Harry. Zasvěcenec reportérovi řekl: „Poslal jim hrozné e-maily. Bylo to tak kruté.“

Bývalá herečka byla během rozhovoru s Oprah Winfrey odhodlána říct jinou verzi událostí, popřela obvinění z napadení, dokonce tvrdila, že dokonce přemýšlela o sebevraždě.

Vzhledem k neustálému zneužívání a šikaně vévodkyně si zaměstnanci dali přezdívku, která zdůrazňovala tehdejší napjatou atmosféru v paláci: „Sussex Survivors Club“, v překladu „Sussex Survivors Club“.