Nikdy jsme si nekladli za cíl stát se surfovou kapelou,“ řekl Wilson v roce 2020 PEOPLE . „Upřímně, miluji hraní surfové hudby – je to velmi zábavné a člověk se díky tomu cítí dobře. Ale nikdy jsme se za surfařské kapely opravdu nepovažovali. Prostě všechny tyto věci se spojily – surfařská kultura, elektrická kytara, Americana – když jsme se objevili na počátku 60. let minulého století. Asi by se dalo říct, jakási šťastná náhoda. Hrajeme však všechny druhy hudby, včetně naší „ Odvážit se všeho od klasiky po disco.“

The Ventures měli 14 singlů v Billboard Hot 100 a prodali přes 100 milionů desek. V roce 2008 byli uvedeni do Rock’n’rollové síně slávy. Skupiny jako The Beatles , Beach Boys , Go-Go’s a dokonce Kiss citovaly The Ventures jako inspiraci, přičemž Gene Simmons byl ve fanklubu kapely a George Harrison řekl měl rád zvuk jejich kytary.

Instrumentální skupina je známá také svými skladbami „Hawaii 5-0“, „Wipeout“ a „Perfidia“, stejně jako psaním písní ve filmech jako Pulp Fiction , Zoolander , Kangaroo Jack a Dogtown a Z-Boys .

Až do svého odchodu do důchodu v roce 2015 zůstal Wilson aktivním členem skupiny a nikdy nevynechal turné s The Ventures. Pokračoval v nahrávání se současnou sestavou kapely a se svou rodinou produkoval dokument The Ventures: Stars on Guitars z roku 2020.

Zdroj:people.com