Mimochodem, říkají, že jen kvůli traumatické situaci s bývalým manželem Merkelová zakázala v Německu náhradní mateřství – tam lékaři, který tento postup usnadňuje, hrozí až 3 roky vězení. Podle pověstí také druhá manželka Ulricha Merkelové nemohla mít děti obvyklým způsobem a poté využili služeb náhradní matky. Angela se o tom dozvěděla, rozzlobila se a lobbovala za návrh zákona o zákazu náhradního mateřství.

Jedná se však pouze o drby. Podle oficiálních údajů je důvod zákazu takové služby jiný. Náhradní mateřství je ve většině vyspělých evropských zemí, stejně jako v některých státech USA, zakázáno.

Náhradní mateřství je v rozporu s vůlí dítěte, protože se nebere v úvahu psychosociální vztah mezi ním a matkou, která ho nese. Odebrání dítěte matce po porodu může mít pro oba negativní důsledky. “

Německá kancléřka Angela Merkelová dosáhla ve straně Křesťanskodemokratické unie politických výšin. Proto je logické, že je dědičkou náboženské rétoriky, že život začíná početím, což znamená, že jakékoli „nepřirozené“ manipulace s embryem jsou nepřijatelné.

Zdroj.wday.ru