Základem každé dobré bábovky je samozřejmě těsto. Důvodem, proč je její pečení tak populární je mimo jiné to, že příprava těsta je velmi jednoduchá. Stačí použít kuchyňského robota a následně všechny ingredience spojit dohromady, dokud nevznikne jemná hmota bez hrudek. Tím je těsto na bábovku kompletně hotové. Kuchyňský mixér je v tomto případě doslova nezbytnou pomůckou.

Dnes už je hitem používat silikonovou formu na bábovku, kterou také doporučujeme. Není třeba ji jakkoliv vymazávat, ani vysypávat. Těsto do ní jednoduše nalijete a potom už ji stačí vložit do trouby. Ideálně předehřáté na 180 stupňů Celsia. Optimální dobou pečení by mělo být asi 50 minut. Zda je bábovka hotová poznáte tak, že do ní píchnete špejli. Po vyndání nechte chvíli chladnout a až potom vyklepněte z formy.

Cukrová poleva na konec


Na konec cukrová poleva. Její příprava je jednoduchá. Stačí pouze moučkový cukr a trocha vody. Tu můžete v případě potřeby nahradit třeba citronovou šťávou. Tekutinu spolu s cukrem mícháte, než vznikne požadovaná konzistence. Následně polevu nalijte na bábovku a nechte zaschnout. Hotovo dobrou chuť.

Zdroj:svetkreativity