Pro lidi, kteří nejsou očkováni nebo kterým uplynulo více než šest měsíců po druhé dávce nebo více než dva měsíce po očkování Johnson & Johnson a dosud nedostali posilovací dávku, nyní CDC doporučuje pětidenní karanténu, po níž následuje přísné používání masky po dobu dalších pěti dnů (*).

Případně, pokud pětidenní karanténa není možná, je bezpodmínečně nutné, aby exponovaná osoba nosila roušku po celou dobu, kdy je v přítomnosti dalších osob po dobu 10 dnů po expozici. Lidé, kteří dostali posilovací vakcínu, nemusí být po expozici v karanténě, ale musí nosit masku po dobu 10 dnů po expozici.

K dobrému pochopení stačí pár slov: ti, kteří jsou očkovaní, ale nemají posilovací dávku, by měli dodržovat stejná opatření jako ti, kteří nikdy očkovaní nebyli.

Na rozdíl od vakcín proti koronaviru je MMR povinná školní docházka, ale očkovací průkaz MMR nikdo nikdy nepožaduje ve firmě nebo při vstupu do baru, restaurace nebo divadla. Nemusíte nosit ani masku.

Navíc dítě musí ve čtyřech letech dostat dvě dávky MMR a pak to dojde na celý život. Školy také obvykle nevyžadují očkování proti chřipce, které se provádí každoročně.

Požadavek, aby se lidé nechali očkovat a poté každých šest měsíců posílili očkování, je bezprecedentní a vytváří určitý druh trvalého dozoru.

Nedávno se ředitelka CDC, Rochelle Walensky, přiznala, že tyto typy opatření nejsou přijímány ze zdravotních důvodů, ale proto, aby otestovaly odolnost populace.

Zdroj:nationalreview.com