I když je to nevýslovná bolest udělat takové rozhodnutí, matka se rozhodla povolit darování orgánů 7měsíčního Lukáše .

„Když jsem podepsala povolení, věděla jsem, že se orgány mého dítěte dostanou do jiného těla, a bylo to tak těžké,“ řekla Heather .

Lukasovo srdce bylo transplantováno 16měsíční dívce Jordan , která měla těžkou srdeční chorobu – regurgitaci mitrální chlopně. Její matka byla velmi smutná, že je Lukas navždy pryč, ale byla vděčná, že mezitím zachránila životy.

Přestože celý proces probíhal anonymně, Jordanově matce Esther Gonzalez z Arizony se přesto podařilo Heather kontaktovat .

Nakonec se oba rodiče 29. ledna 2016 také osobně setkali.

Bolestivé a přesto plné slz radosti bylo pro oba rozhodující. Heather položila tehdy 4leté dívce na hruď stetoskop a poslouchala, jak tlukot srdce jejího syna pláče.

„Tak tvrdě bil. Měl jsem pocit, jako by tam byl se mnou. Nepochybně bude i nadále žít v Jordánsku,“ řekla truchlící matka.

Darujte život Arizona sdílela dojemný obrázek matky, která poslouchá tlukot srdce svého zesnulého malého syna. Dostal spoustu připomínek, našli se i tací, kteří sami podstoupili transplantaci orgánů.

„Měl jsem transplantaci ledviny a jediné, co mohu říct, je poděkovat!“

Lukas nejenže zachránil život dítěte, ale vytvořil celoživotní spojení mezi milujícími a nápomocnými lidmi, kteří se předtím vůbec neznali.

Zdroj:youtube