Dahman řekl, že když byla princezna Diana převezena do nemocnice Pitié-Salpêtrière 31. srpna 1997, bylo kolem 14:00 Během několika okamžiků se záchranný tým spojil a zkusil vše, co bylo v jejích silách, aby stabilizoval její stav po zástavě srdce. Záznamy okamžitě odhalily, že princezna trpí silným vnitřním krvácením. Odborníci provedli záchrannou operaci, aby zastavili krvácení.

„Provedli jsme jí chirurgický zákrok, abychom mohli dýchat ,“ řekl Dahman pro Daily Mail . „Jeho srdce nefungovalo správně, protože ztratil hodně krve,“ dodal.

Během operace MonSef Dahman zjistil, že membrána chránící srdce byla vážně poškozena, což je pro pacienta ještě horší. Okamžitě kontaktovali nejlepšího francouzského kardiologa, profesora Alaina Pavieho , aby případ převzal.

Pavie operovala Dianu a uvědomila si, že praskla plicní žíla blízko jejího srdce, ale do té doby byly všechny zásahy pozdě. Dianě se zastavilo srdce, lékaři se ji snažili oživit, ale už to nefungovalo.

„Snažili jsme se ho několikrát oživit, ale jeho srdce už nikdy nezačalo znovu ,“ řekl Dahman . „Hodně jsme se snažili zachránit jeho život, ale neudělali jsme to, a pro nás všechny to znamenalo opravdu hodně.“

Zdroj:BBC