Vaše duševní schopnosti nejsou to jediné, na čem si hliník vybírá daň.

Fyzicky jsou vůči tomu zranitelné i vaše kosti. Hliník zabírá místo ve vašich kostech, které by mohlo být využito vápníkem. Pokud se nad tím zamyslíte, znamená to, že vápník a další nezbytné minerály ztrácí. Při pádu budete mít větší pravděpodobnost, že si zlomíte kosti, a budete obecně křehčí.

To je samozřejmě něco, čemu se chcete vyhnout – a můžete to udělat tím, že se dnes správně rozhodnete. 

Takže jsme dostali mentální a fyzickou část dolů. A co vaše vnitřní orgány? Jsou v bezpečí před příšerným stínem hliníku?

Jak už asi tušíte, odpověď je NE .

Vaše plíce jsou zde ohroženy. Když vaříte s hliníkem, nakonec vdechujete hliníkové částice. Studie za studií ukazuje, že jsou zodpovědné za respirační problémy, jako je plicní fibróza. I když grilujete venku, přítomnost hliníkové fólie v blízkosti zdroje tepla může vést k těmto nepříznivým následkům. Vaše plíce se pravděpodobně ničí… kousek po kousku.

Také se ujistěte, že jste omylem nepozřeli (nejedli) kousky hliníkové fólie. Je možné žvýkat malý kousek fólie, když jíte jídlo zabalené v ní, ale je také vysoce pravděpodobné, že drobné částečky hliníku nakonec proniknou dovnitř vašeho jídla, když vaříte jídlo zabalené ve fólii při vysokých teplotách.

Použití citronů to zhoršuje, takže pokud musíte bezpodmínečně použít hliníkovou fólii, ujistěte se, že v receptu alespoň nepoužíváte citrony.

Světová zdravotnická organizace varuje lidi, aby přijali méně než 60 mg hliníku denně. Studie Dr. Essama Zubaidyho však ukazuje, že jídlo vařené v alobalu obsahovalo v  průměru 400 mg hliníku  – to je více než 6krát více, než je denní množství přijatelné ! To je nehorázné a rozhodně zbytečné ohrožení našeho zdraví.

Udělejte správnou volbu ještě dnes tím, že se rozhodnete vyloučit hliník z vaší kuchyně. Udělejte to pro své blízké i pro sebe!

Zdroj:Lifehacker