Prodloužená magnetická bouře se podle předběžných předpovědí uskuteční 18. až 20. srpna. Očekává se, že geomagnetická porucha bude mít střední sílu, ale vzhledem k jejímu trvání postihne mnoho lidí, nejen meteorologické.

Poslední magnetická bouře v srpnu se očekává 29. Účinky sluneční erupce budou mírné, ale odborníci doporučují v tento nepříznivý den upustit od fyzické aktivity a vyhnout se stresovým situacím.

Všechny ostatní dny v srpnu proběhnou bez aktivních výbuchů na Slunci.

Špatné dny – co dělat?

Podle statistik reaguje na magnetické bouře až 70% obyvatel Země, ale aktivní výboje na Slunci jsou vážným problémem pro ty, kteří reagují na jakékoli změny počasí.

V nepříznivých dnech proto většina obyvatel naší planety zažívá výkyvy nálad, drobná onemocnění a problémy se spánkem. Lidé závislí na meteoritu, stejně jako lidé s chronickými nemocemi a duševními problémy, se musí starat o své zdraví.

Zdraví lidé by neměli zažívat osud ani v nepříznivých dnech – odborníci radí, abyste se během magnetických bouří nepřetěžovali těžkým jídlem, alkoholem, kofeinem a cigaretami.

Lékaři obecně všem doporučují začít nepříznivý den s kontrastní sprchou a den předtím si dát teplou koupel a dobře se vyspat.

V období magnetických bouří se lidé nejčastěji obávají bolestí hlavy a aby se jim v nepříznivých dnech vyhnuli, odborníci radí dělat gymnastiku, cvičit jógu, zařídit si ranní běh nebo se jen projít. Lehká fyzická aktivita zlepší krevní oběh v těle a ušetří vám pocit nevolnosti.

Zdroj:sputnik-georgia.ru