Celá pravda o vakcínách

Není pochyb o tom, že boj proti viru je velmi tvrdý. Podle odborníka se koronavirus přizpůsobuje převládajícím podmínkám a snaží se nás přelstít.

„V současné době zaznamenáváme dynamický růst infekcí po celém světě.“ Máme současně hodně nemocných lidí a máme také spoustu rekonvalescentů, kteří, jak víme z Brazílie, jsou schopni znovu infikovat. Virus se snaží přizpůsobit prostředí, ve kterém pracuje, a naučit se obcházet naše brány firewall “ – řekl Prof. Házet.

Profesor řekl, že bychom měli jednat rychle, dokud nebudou existovat varianty, s nimiž se nebudeme moci vypořádat. Toto je nejhorší možný scénář – může se stát, že se nesplní …

„Naopak, pokud tuto pandemii nezastavíme dostatečně rychle, můžeme zjistit, že se v určitém okamžiku objeví varianty, které již nebudou potlačovány imunitou vyvolanou vakcínami.“ Klíčovým problémem je, kdy tato očkování skončí a až bude tento problém dostatečně potlačen, aby riziko kleslo téměř na nulu “ – vysvětlil virolog.

Podle odborníka má příštích několik měsíců klíčový význam. Nemůžeme nechat ujít šanci, abychom se mohli brzy vrátit k normálnímu fungování.

„Pokud bude viru umožněno volně se šířit bez jakékoli kontroly po další měsíce, lze očekávat variantu, kdy bude vakcína tak neúčinná, že bude nutné používat aktualizované vakcíny,“ dodal.

Odborník lékařské rady se vyjádřil také k AsraZenece. Podle něj je to dobré a vedlejší účinky jsou stále velmi vzácné. Co si o tom myslíš? Dejte mi vědět v komentáři!

ZDROJ: FACT