Vyrážka na hrudi

Pokud se vyrážky objevují na tomto místě, obvykle jde o alergickou reakci na potraviny, oblečení, parfémy, či hygienické výrobky pro péči o tělo.

Vyrážka na hrudi a jiných místech hovoří o tom, že trávicí systém nepracuje tak, jak by měl. Je přetížen a proto neprovádí všechny své povinné funkce, což se odráží na kůži. Koneckonců, právě kůže je jedním z vylučovacích orgánů. Jezte méně sladkostí, masa, salámy, mléčných výrobků, také chléb a moučné výrobky, které ucpávají žaludek.

Vyrážka na loktech

Pupínky na loktech a kolenou – důsledek nedostatku vitamínů. Každý den jezte mrkev, nejlépe s máslem, aby se vitamin A dobře absorboval. Kromě vitaminu A se snažte přijímat vitamin E.

Také může jít o nedostatek zinku v těle. Na druhé straně však dokáže způsobit nevolnost a jiné vedlejší účinky. Pokud je jeho užívání potřeba, nechte si ho předepsat od lékaře. Jako preventivní opatření jezte nalačno syrová dýňová semínka, ve kterých je přítomen zinek. Úplně vám postačí jedna hrst denně.

Vyrážka na břiše

Jeden z nejnebezpečnějších typů vyrážek, která může být způsobena porušením vnitřního orgánu nebo jiným závažným onemocněním. Je proto nutnost zkontrolovat funkčnost všech systémů v těle a zjistit hladinu cukru v krvi.

Pupínky na zadku a v intimních partiích

Jedním z důvodů je syntetické tkáň, která se tře o pokožku a způsobuje podráždění. Spodní prádlo by mělo být pohodlné, bezpečné a příjemné na dotek. Pokud vás vyrážka svědí a bolí, byť jen trochu, měli byste navštívit dermatologa, protože se může jednat o infekci.